FIBROMYALGIA - KUNTOUTUSVALMENNUS

FIBROMYALGIA – VOIKO UUPUMUKSESTA PÄÄSTÄ EROON?

Mitä tehdä, kun on väsynyt olemaan uupunut, mutta ei ole voimia muuttaa tilannetta? Tämä on yksi fibromyalgiasta kuntoutumiseen liittyvistä haasteista. Vaikka kuinka haluaisi kuntoutua ja kuntouttaa itse itseään, se on vaikeaa, kun voimat riittävät juuri ja juuri siihen, mitä on pakko tehdä.  Mutta tiedätkö mitä? Fibromyalgiasta kuntoutuminen tuo koko ajan lisää voimia sen sijaan, että kuluttaisi niitä lisää. Jos olet kokeillut sellaisia keinoja kuntoutuaksesi, jotka ovat uuvuttaneet sinua entistä enemmän, ne keinot ovat olleet vääriä. Fibromyalgiasta kuntoutumiseen ei useimmille sovi ne tavalliset kuntouttamiskeinot.

VÄHINTÄÄN HELPOTUKSEN SAAMINEN OIREISIIN ON MAHDOLLISTA

Vaikka fibromyalgia on määritelty krooniseksi sairaudeksi, nykyisen tiedon mukaan jopa paraneminen voi olla mahdollista, jos kuntouttamisen aloittaa riittävän ajoissa.  Realistinen pyrkimys on saada helpotusta oireisiin ja ainakin osa niistä pois kokonaan. Se onnistuu pitkäjänteisellä tekemisellä, jossa omaksut uusia tapoja omat lähtökohtasi huomioiden sen sijaan, että tekeminen on jatkuvaa epämukavuusalueella oleilua.

TIEDÄTKÖ, MITÄ PITÄÄ TEHDÄ, JOTTA SAISIT OIREITA KURIIN?

Jos olet kokeillut kaikenlaista ilman sen kummempia tuloksia tai et vain tiedä, mitä pitäisi tehdä kuntoutuaksesi, FIBROVALMENNUS voi olla sinulle hyvä vaihtoehto!

FIBROVALMENNUS AUTTAA SINUA KUNTOUTUMAAN

Fibromyalgian oireisiin voi saada omatoimisella kuntouttamisella suurta helpotusta ja oireettomuuskin voi olla mahdollista. Fibromyalgia on kuitenkin sen luontoinen sairaus, että kuntoutumisen aloittaminen voi tuntua kovin vaikealta. Tai jos on ryhtynyt tekemään mielestään ihan oikeita asioita, tuloksia ei tulekaan sillä tavalla kuin toivoisi.

Tämä valmennus auttaa sinua kuntoutumaan opastamalla, minkälaisia muutoksia sinun kannattaa tehdä ravinnon, liikunnan ja elämänhallinnan suhteen sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Tässä valmennuksessa suositellut muutokset on räätälöity henkilökohtaisesti sinulle. Jotta se onnistuisi, sinun tehtäväksesi jää vastaaminen noin sataan kysymykseen sähköisen lomakkeen välityksellä! Kysymykset kattavat kaikki kuntoutumista edistävät osa-alueet. Niihin vastaaminen antaa myös sinulle itsellesi hyvän käsityksen omasta lähtötilanteestasi ja helpottaa edistymisen seuraamista. Samalla saat alkukäsityksen, mitkä kaikki asiat voivat vaikuttaa kuntoutumiseen.

Kysymysten määrä voi kuulostaa hurjalta, mutta saadun palautteen perusteella niihin vastaaminen ei ollut vaikeaa. Paremminkin päinvastoin!

”Kysymykset koskivat juuri niitä asioita, joiden olin huomannut vaikuttavan oireiluun.”

”Kysymyksiin vastaaminen antoi varmuutta siitä, että pystyn tekemään muutoksia, joilla on vaikutusta oireisiin.”

”En ole koskaan aikaisemmin pysähtynyt miettimään tätä asiaa näin perusteellisesti. Tuntui, että jos kuntoutuminen on näistä asioista kiinni, minulla on mahdollisuus onnistua. ”

KUINKA HYVÄÄN KUNTOON SINÄ VOIT PÄÄSTÄ?

 Lopputulos riippuu neljästä asiasta:

1) Mikä fibromyalgiasi on aiheuttanut?

2) Kuinka kauan olet sairastanut?

3) Onko fibromyalgia ehtinyt aiheuttaa elimistössäsi pysyviä muutoksia?

4) Mitä olet valmis tekemään kuntoutuaksesi?

Kuntoutumisen tavoitteet ja kuntouttavat toimenpiteet kannattaa asettaa ja valita niin, että aikaa riittää muullekin elämälle. Silloin kuntoutumiskeinot ovat osa elämää eikä erillinen ponnistus!

FIBROVALMENNUKSEN VOIT ALOITTAA ELOKUUSSA!

FIBROVALMENNUS – Lue lisää
Työpajan vetäjänä toimii kuntoutujan opaskirjan kirjoittaja, ravintovalmentaja Liisa Heikkinen.

Kiinnostuitko? Lisää tietoa tästä tulevasta kurssista saat mm. näiden linkkien kautta sekä klikkaamalla itsesi PAREMPI TERVEYS – FIBROMYALGIA OIREETTOMAKSI facebooksivun seuraajaksi!

Tai osallistumalla maksuttomiin FIBROILTA VERKOSSA livetapahtumiin. Suljetun ryhmän jäseneksi pääset tästä linkistä: