KUNTOUTUJAN OPAS

UUTTA TIETOA FIBROMYALGIASTA

Fibromyalgia on määritelty krooniseksi sairaudeksi, jonka oireisiin saadaan lääkkeillä yleensä vain heikko hoitovaste. Nykyään tätä sairautta on alettu ymmärtää eri tavalla. On huomattu, että kuntoutuminen ja jopa paraneminen on mahdollista, kun purkaa pois oireita ruokkivia kuormituksia ja auttaa kehoa toimimaan paremmin. Oirekierteen katkaiseminen on tarkeää, koska laajassa seurantatutkimuksessa vahvistui, että fibromyalgia on etenevä sairaus. Omatoimisella kuntouttamisella voit pysäyttää sairauden etenemisen.

OIREIDEN SYYNÄ OVAT MUUTOKSET ELIMISTÖN TOIMINNASSA

Jos sairastat fibromyalgiaa, tämän opaskirjan avulla ymmärrät sairauttasi paremmin. Harjoitustehtävien avulla pystyt hahmottamaan, mikä sinua kuormittaa. Kannustavan kuntoutumistarinan lisäksi löydät runsaasti käytännönläheisiä vinkkejä kuntouttavasta ruokavaliosta ja liikunnasta. Tämä opas haastaa sinua muuttamaan ajattelutapaasi!

Jos hoidat, kuntoutat tai valmennat fibromyalgiaa sairastavia, tämä opaskirja auttaa sinua ymmärtämään, miksi perinteiset hoito- ja kuntouttamiskeinot tai kunnonkohottamistavat eivät sovellu fibromyalgiaa sairastavalle, vaan voivat pahentaa oireilua.

MUUTAMA LUKIJAPALAUTE

  • Nyt, kun olen kirjasi avulla sisäistänyt kunnolla, minkälaisen sairauden kanssa elän, niin viimeinkin uskallan katsoa toiveikkaasti eteenpäin. Kaikenlaista omatoimista kuntoutumista olen yrittänyt ja kerran toisensa jälkeen tullut vain kipeäksi.
  • Kyllä sain ajateltavaa paljon. Liikkuminen on aina kuulunut elämääni, mutta se oli uutta että pään sisältö myös vaikuttaa kuntoutukseen. Olen opettelemassa että voin sanoa Ei. Kiitos!
  • Minäkin aloitin kevyesti kotona ja lopetin kävelylenkit parempina päivinä, kun tulin kipeämmäksi. Rasituksen säätely on vieläkin opinpaikka. Kirja on todella hyvä
  • Sain vihdoin Liisan kirjan käsiini! Olen vasta sivulla 17. Mutta voin jo sanoa että erittäin hyvin ja miellyttävästi kirjoitettua tekstiä, ja mikä parasta kirjassa käsitellään myös tunnepuolta hyvin laajasti. Suurin osa lukijoista on todennäköisesti naisia, ja se että saa vertaistukea nimenomaan tunnetasolla on erittäin tärkeää. Kiitos
  • Ihanan käytännön läheinen kirja kotiliikkumisohjeineen. Jokaisen fibromyalgiaa sairastavan tulisi ottaa kirja hyllyyn ja tyynyn alle sekä käteen arjen askarten parissa. Kirjaasi oli helppo ihastua!

Kirjaa myyvät kaikki nettikirjakaupat: Adlibris, Booky ja Suomalainen kirjakauppa ja sen voi tilata myös tästä linkistä: